
اگر بخواهیم در مورد شیرآلات صنعتی صحبت کنیم باید بگوییم که شیرآلات صنعتی یکی از مهمترین ابزارآلات و تجهیزات مورد استفاده در صنایع گوناگون میباشند. انواع مختلفی از شیرآلات صنعتی وجود دارد که هر کدام از آنها کاربردها و ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. شیرآلات صنعتی برای کنترل فشار و جریان سیالات در یک سیستم بکار میروند.
گاهی اوقات شیرآلات ایمنی و شیرهای اطمینان نیز در دستهبندی شیرآلات صنعتی قرار میگیرند.
دستهبندی شیرآلات صنعتی بر اساس نوع عملکردشان
شیرآلات صنعتی با توجه به نوع عملکردی که دارند به انواع زیر تقسیمبندی میشوند:- شیرهای قطع و وصلکننده جریان (on/off)
- شیرهای کنترلکننده و تنظیمکننده
- شیرهای یکطرفه

انواع شیرآلات صنعتی
شیرآلات صنعتی یا (Valve) در مدلها و انواع گوناگونی تولید میشوند که هریک کاربرد مخصوص به خود را دارند. در ادامه ۱۰ مدل از پرکاربردترین شیرهای صنعتی را به شما معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.- شیرهای توپی (Ball Valve)
- شیرهای کروی (Globe Valve)
- شیرهای ایمنی (Safety Valve)
- شیرهای کشویی (Gate Valve)
- شیرهای یکطرفه (Check Valve)
- شیرهای کنترل (Control Valve)
- شیرهای سوزنی (Needle Valve)
- شیرهای تنفسی (Breather Valve)
- شیرهای مخروطی (Plug Valve)
- شیرهای دیافراگمی (Diaphragm Valve)
ساختار شیرهای صنعتی
اجزای تشکیلدهنده شیرآلات صنعتی عبارتاند از:- بدنه Body
- درپوش و کلاهک Bonnet
- تریم Trim
- عملگر Actuator
- پکینگ یا طنابهای آببند Packing
کارایی شیرآلات صنعتی
بهطورمعمول شیرهای صنعتی برای کنترل و یا آزاد کردن فشار سیال، قطع و وصل کردن جریان، تغییر مسیر سیالات، پیشگیری از برگشت جریان سیال و تنظیم و کنترل جریان مورداستفاده قرار میگیرند.معرفی برخی از پرکاربردترین شیرآلات صنعتی
برخی از پرکاربردترین شیرآلات صنعتی شامل موارد زیر است:۱- شیر دروازهای
میتوان گفت تقریباً تمامی شیرآلات صنعتی دارای مکانیزم مشابهی میباشند و تنها ازلحاظ نوع ساختار با یکدیگر فرق میکنند. یکی از پرکاربردترین مدلهای شیرهای صنعتی شیر دروازهای است که برای ایجاد ارتباط بین دو جریان سیال و یا قطع کامل جریان استفاده میشود. شیرهای دروازهای را معمولاً یا بهصورت کاملاً باز یا کاملاً بسته بکار میبرند زیرا این مدل از شیرهای صنعتی گزینه مناسبی برای استفاده در حالت نیمهباز نیست و دلیل آن حساس بودن شیر در مقابل سایش و خوردگی است. باز و بسته کردن شیرهای دروازهای نیاز به زمان زیادی دارد و بهطورمعمول از این مدل شیر در مواردی که نیاز به باز و بسته شدن سریع جریان باشد، استفاده نمیشود.
۲- شیرهای کنترل
شیرهای کنترل را بر مبنای مواردی همچون میزان فشار، دامنه، جریان و … مورداستفاده قرار میدهند. یکی از معایب شیرهای کنترل بالا بودن هزینه تعمیرات آنهاست. اگر شما هم قصد خرید شیرهای کنترل را دارید بهتر است با در نظر گرفتن هزینههای تعمیراتی آنها، شیرهایی را انتخاب نمایید که ازلحاظ کیفیت و عملکرد مناسب باشند.
۳- شیرهای کروی
ساختار شیرهای کروی بهگونهای طراحی شده است که مایعات از نقطه ورود به شیر تا خروج از آن ۱۸۰ درجه تغییر مسیر میدهند. این شیرها ظاهری کاملاً کروی دارند و همین ساختمان کروی است که باعث تغییر جهت مایعات در شیرآلات کروی میشود. یکی از مهمترین ویژگیهای شیرهای کروی این است که نیازی نیست بهصورت کامل باز باشند و اگر در حالت نیمهباز قرار بگیرند فرسوده نمیشوند.
۴- شیرهای کشویی
با استفاده از شیرهای کشویی میتوان جریان سیالات را بهطور کامل باز یا بسته کرد. یکی از مزایای این مدل شیر این است که افت فشار در آنها بسیار پایین است. البته لازم به ذکر است که میزان فرسودگی در شیرهای کشویی خیلی بیشتر از شیرآلات کروی میباشد. از شیرهای کشویی در سر لولههای طویل استفاده میشود.
امتیاز دهی از راست به چپ است.
[مجموع: 3 میانگین: 5]
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!